Sveaparkens Tandläkarklinik Borganäsvägen 7, 77631 Hedemora. Tel. 0225-105 08

VÅRA BEHANDLINGAR

Borganäsvägen 7

77631 HEDEMORA

 

E-Post:

Info@snarka.nu

 

Tel:

KONTAKTUPPGIFTER

AKUT TANDVÅRD

Har du tandvärk eller andra besvär så är du välkommen in till oss.

Du kan komma in som drop-in och få en tid snarast möjligt eller ringa oss på numret nedan.

En undersökning av tänderna syftar till att ta reda på om man har några problem eller sjukdomar i tänderna. Ju tidigare hål i tänderna eller tandlossning upptäcks desto lättare kan de behandlas. Därför är det bra om man går på undersökningar regelbundet.

Tandlossning är en sjukdom med långsamt förlopp som börjar med att bakterier samlas i tandköttskanten så att den blir inflammerad. Det leder till att fickan mellan tanden och tandköttet blir djupare och då går det inte längre att komma åt bakterierna med tandborsten.

Man kan behöva få en tand lagad om man till exempel fått ett hål i tanden eller om man har en gammal lagning som gått sönder. Det finns några olika sätt att laga en tand, det vanligaste är att tanden lagas med en fyllning. Tanden kan också lagas med en krona, en konstgjord tand som fästs över den egna tanden.

Roten på en frisk tand sitter fast i käkbenet och har rotkanaler som innehåller så kallad pulpa. Pulpan, som är uppbyggd av bindväv, innehåller nerver och blodkärl. En rotfyllning innebär att tandläkaren öppnar och rengör tanden från bakterier för att sedan fylla rotkanalen.

Att tänder behöver lagas eller ersättas med konstgjorda tänder kan bero på flera saker: Man kan ha slagit ut eller slagit av en eller flera tänder vid en olycka.

Tänderna kan slitas ner av hård belastning, för en del håller inte de egna tänderna hela livet.

Tandblekning, tandsten,

tandlagning mm

Tandreglering, så kallad ortodonti, behövs när tänderna vuxit snett, sitter för tätt eller om något annat i bettet behöver förbättras, som till exempel kontakten mellan tänderna när man biter ihop. Exempelvis kan ett kraftigt underbett eller öppet bett när tänderna inte möts göra att det är svårt att bita av och tugga. Det är viktigt att rätta till tänderna när vävnader som gommen eller tandköttet skadas, eller när det finns risk för det. Man kan också vilja rätta till tänderna av estetiska skäl. Det är den vanligaste anledningen till tandreglering

Tandimplantat är skruvar av titan som opereras in i käkbenet. Implantaten fungerar som konstgjorda tandrötter i käken. På implantaten fästs en konstgjord tand eller en rad nya tänder. Om man är helt tandlös kan en hel tandrad fästas på ett antal implantat.

VÅRA BEHANDLINGAR

UNDERSÖKNING

TANDLOSSNING

LAGA TÄNDER

ROTBEHANDLING

PROTES

LASER DENTISERY

TANDREGLERING

IMPLANTAT